Timmeren en met de handjes in de modder

Nieuw dit jaar op de LenteFair was de komst van het gloednieuwe Wonen&Co veld. Hier deden bezoekers wooninspiratie op, spotten de nieuwste trends, scoorden fijne accessoires én deden mee met toffe workshops. Zo werden er insectenhotels in elkaar getimmerd en zaadbommen gedraaid.

Het is één van de nieuwste trends; guerilla tuinieren. Stiekem tuintjes aanleggen op plekken waar het eigenlijk niet mag. Tijdens de fair zette je de eerste stap en maakte je gratis een ‘zaadbom’. Met de ‘zaadbom’ kleur je een stukje tuin, het park, schoolplein of andere plek om in groene vrolijkheid. Gooi de ‘zaadbom’ neer, wacht op een regenbuitje en je tuin komt tot leven!

Met het ‘insectenhotel’ geef je nuttige insecten een nest- en rustplaats in je tuin. Insecten maken deel uit van een belangrijke ecologische kringloop in de tuin en behouden dit evenwicht door schadelijke insecten te bestrijden. Daarnaast zorgen deze kleine vrienden ervoor dat alle bloemen in je tuin bestuift worden en zich daardoor verder kunnen ontwikkelen. Op zaterdag en zondag om 11.00 uur en 14.00 uur kun je bij deze workshop aanschuiven om je eigen ‘insectenhotel’ te creëren.

De workshops op het Wonen&Co veld werden verzorgd door Stichting PlukN. Benieuwd wat PlukN nog meer doet? Bekijk hun website. 

Over de auteur Bekijk alle berichten

Justin Schoonbeek