Groenspecialisten | Zet de bloemetjes buiten

bloemetjes
Zodra de zon loodrecht boven de evenaar start de lente. De temperaturen stijgen, het blijft langer licht en planten, bomen en bloemen gaan weer groeien. We krijgen massaal de lentekriebels en onze groene vingers gaan jeuken om weer aan de slag te gaan. Tijdens de Dagblad van het Noorden LenteFair koop je vrolijke bloeiers, vaste plantjes, fijne veldboeketten en alles voor in de moestuin. Hier alvast een greep uit het assortiment.

 

Kwekerij de Jonkheer 
Prachtige borders met een mooie mix tussen bloem en groen, Robert van Kwekerij de Jonkheer heeft plantjes voor de diehard liefhebber, maar ook voor de mensen die tuinieren niet zo in de vingers hebben. En het leuke aan vaste planten, ze komen ook volgend seizoen gewoon weer terug.

Bloomon
Bloomon levert superverse, mooie en kleurrijke bloemen. Helemaal passend bij het seizoen van het jaar. De voorjaarscollectie is geïnspireerd door hedendaagse kunstenaars, zij die met hun handen als belangrijkste tool iets moois creëren. Waarom deze bloemen nou zo vers zijn? Omdat ze direct van de kweker komen en daarna meteen bij je op tafel staan. Dat is dus extra lang genieten. Laat je tijdens de LenteFair verrassen door sprankelende kleuren in de meest creatieve bossen van het voorjaar.

Agapanthus
Het kweken van de Agapanthus is een uit de hand gelopen hobby van Piet Zonneveld, die hier inmiddels al meer dan 25 jaar mee bezig is. Wat begon als een interesse voor planten, een bijbaantje werd en uiteindelijk resulteerde in het opstarten van een eigen bedrijf. Inmiddels kweken zij een groot en bijzonder assortiment Agapanthussen, die niet alleen in Nederland, maar ook via exporteurs over de hele wereld worden verkocht. Bij de kwekerij gaan ze alleen voor de hoogst mogelijke kwaliteit, zodat zij enkel en alleen tevreden klanten hebben. 

De Stichting Van Swietentuin
Het team van de Van Swietentuin is al maanden bezig met het treffen van voorbereidingen voor de LenteFair. Het omploegen van de grond, het planten van de zaadjes en het kweken van stekjes, de planten krijgen hier alle liefde van de wereld. De vrijwilligers van Van Swieten zijn gespecialiseerd in tomatenplaten, ze verkopen tijdens de LenteFair wel dertig verschillende soorten. Na je aankoop parkeer je je plantjes in de crèche en neem je ze als je huiswaarts keert weer mee.

 

Over de auteur Bekijk alle berichten

Annique Panman